Your Cart

LinuxPusher

LinuxPusher er din danske Linux leverandør

Linux styresystem

Et stabilt og sikkert styresystem

Et godt alternativ til Windows og MacOS med fokus på frihed, privatliv og sikkerhed.

For brugere, der ønsker at prøve noget nyt, eller som er trætte af deres Mac OS- eller Windows-operativsystemer, er det bare tid til at skifte til noget andet.

Mac OS-systemet bruger i øjeblikket en UNIX-kerne, hvilket gør skift fra Mac OS til Linux til en ret glat overgang. Windows-brugere skal derimod foretage nogle justeringer.

Hvad er Linux?

Linux hedder i virkeligheden GNU/ Linux, men bliver i daglig omtale bare refereret som Linux. Systemet blev udviklet tilbage i starten af 1990’erne. Så Linux er ikke noget nyt, men blev faktisk bygget nogenlunde samtidigt som det kendte Microsoft Windows og mange ved det faktisk ikke, at Apple’s styresystem MacOS er i meget tæt familie med Linux.

Linux blev bygget af den Finske programmør Linus Torvald, i sammenarbejde med Richard Stallman. Faktisk byggede Richard Stallman tilbage i 1980’erne det første GNU system, som senere blev bygget sammen med Linux for at blive GNU/ Linux styresystemet.

I dag er det et fuldt skrivebordsmiljø på samme niveau som Microsoft Windows og Apple MacOS, der byder på lige så mange muligheder som på en Windows eller Apple maskine.

Hos FRIcomputer, har vi mere end 20 års erfaring med Linux, hvilket har givet os så meget blod på tanden til at udbrede kendskabet til resten af Danmark.

Et væld af programmer og muligheder

Eftersom man skifter fra f.eks. MacOS eller Windows til Linux, kan man ikke benytte sig af programmer til disse to styresystemer. Til gengæld findes der mange tusinde frie og åbne alternativer til f.eks. Microsoft Office, Photoshop, billede- og videobehandlingsprogrammer.

Mail

Med mailprogrammet kan du sende og modtage mails.

Internet

Med Firefox kan du nemt surfe internettet.

Multimedieafspiller

Afspil både lydfiler og film på din Linux computer.

Kontorpakke

LibreOffice kontorpakke, får du alt hvad du skal bruge til produktiviteten, regneark, tekstbehandling og meget mere

Netbank

Ingen problemer med benyttelse af netbank eller eboks.

Fotoprogram

Indbygget program til fotobehandling.

Med det centrale Linux softwarecenter, kan man hente uanede mængder af programmer, spil og softwareløsninger, til at dække ens behov for behov for arbejdsredskaber. De fleste programmer kan hentes direkte i Linux styresystemet med et indbygget pakkehåndteringssystem, nemt og lige til og ingen brug for at kunne kode eller lange kommando linjer.

Hent mere end 87.000+ frie og gratis programmer.

Valg af Linux styresystem

Som udgangspunkt har vi 2 forskellige styresystemer, klar til at blive leveret præinstalleret på din nye computer fra LinuxPusher.

Linux styresystem Et stabilt og sikkert styresystem

Linux Mint

En traditionel skrivebordversion, meget lignende Windows XP og Windows 7 i udseende, en god nybegynder distribution.

Linux Mint er en Ubuntu-baseret udgave, der adskiller sig fra Ubuntu ved at have et mintgrønt udseende, forudinstallerede multimediepakker (f.eks. Java og Flash) og hjælpemidlerne: MintUpload, MintUpdate, MintAssistant, MintMenu, MintDesktop og MintConfig.

Linux styresystem Et stabilt og sikkert styresystem

Ubuntu

Et meget moderne og intuitiv skrivebord til computeren, udseende minder mere om MacOS end Windows.

Ubuntu indeholder altid den nyeste version af GNOME og udgives kort efter en ny version udkommer. I modsætning til andre udbrydere holder Canonical og Ubuntu sig tæt op ad Debian’s filosofi og bruger for langt størstedelen fri software i stedet for at gøre proprietær software en del af deres forretningsmodel.

Et udvalg af vores Linux bærbare